Paralelné svety vol. 2 – Alea iacta est

Svoju pyramídu dôveryhodných názorov a ľudí si budujeme celý život a málokedy si vôbec uvedomíme, že nás školy, médiá, politici, kňazi, obchodníci, rôzni odborníci a analytici odjakživa kŕmia prevarenou diétnou kašičkou
z čarodejných ingrediencií neznámeho pôvodu. Mnohí by aj materské mlieko najradšej nahradili sušeným kravským mliekom. Možno by sa tým získala imunita proti chorobám dobytka. To by bolo samozrejme nádherné, nedostať BSE,
na SK by sme potom nemali (p)rezidentku blonďavú pikachu a v ČR predsedkyňu parlamentu New World pekari, ale “soudruzi z NDR” urobili niekde pri sušení chybu. Ešteže sú to len nafukovacie bábiky s rúškami na papuľke a obslúžia páníčka, ktorý si ich kúpi. Obdivujem ľudí, ktorí ich majú v pyramíde dôveryhodných osobností a (ná)sledovania hodných názorov.

Ako hovoria obchodníci, každá vec si nájde svojho kupca a marketing dnes dokáže všetko. Aj nasadiť číro starému šľachticovi, aby ho mládež volila. Konzumný synáčik z bohatej rodiny počúva Offspring a Green Day a bude si myslieť, že je drsný pankáč, hehe. Na pirátskej lodi Fialový Rakušan Bond WC 007 sediac na Klusákovi Vystrčil Tchanvajce zo slíp plných novičoku, bombastický predvolebný klip natočil pán režisér Hřevůl. V hlavných úlohách bratia Grtzleri.

Kája číro, vole! No future!

Žiadny človek nemôže byť ideálom vo všetkom, málokto zvláda viac oborov výborne a tých málo jedincov na špičke pyramídy, ktorí nestratia vo svojej dobe a kultúre tvár, je ťažké nájsť, pochopiť, oceniť a podporiť. Každá epocha má svoje ideály a vyvrheľov, kacírov, módne vlny, more nespravodlivostí, aj preferované spôsoby popráv. Tlaky na integritu osobnosti a jej morálku v emocionálnych časoch neustojí skoro nikto.

Novus ordo seclorum – nový řád věků

Za posledné roky v mojej pyramíde zablikalo veľa kameňov výstražným signálom a zmizli ako v tetrise do stratena. Niektorí ľudia mne blízkymi názormi vyhoreli pod tlakom udalostí ako svetlica, iní naďalej ostávajú v mojom zornom poli ako kométy. Kultúrno – politicko – mediálna sféra vytvára a dáva priestor ľuďom, ktorí sa talentom, usilovnou prácou, originalitou, či protekčne snažia získať náš záujem a naše peniaze. Mnoho postáv na tomto javisku sú aj zaplatení, alebo kúpení tvorcovia, vypiplaní herci, pretlačení prominenti a talentovaní jedinci, ktorí ozvučujú potrebné názory, módne výstrelky, vzbudzujú emócie, provokujú, zosmiešňujú, kritizujú, alebo aj otvárajú Overtonove okná. V tejto zrýchlenej dobe sa na nás valia veci, ktorým by sme sa pred dvoma rokmi vysmiali. Mnohí
z tých kecálkov kedysi obhajujúcich právo jedinca proti štátu a ospevujúcich individualizmus až do posledného človeka sa zrazu tvári, že ujo Adolf a ujo Mengele (nepliesť s M. Angela) nechali prežiť až príliš veľa otrokov a preto musíme veriť tým čestným vládcom, pravdovravným a nemanipulujúcim médiám a miliardárom, že aj keď nás doteraz okrádali, zdierali, klamali a zabíjali tak teraz už naozaj chcú naše dobro. Tak si ho od nich nenechajme zobrať.
Mne sa zdá, že veľa týchto prominentných figúriek zrazu popiera seba samých
a všetko, čo ich urobilo populárnymi. Prečo napríklad Adela Vinczeová už nie je ako bola Banášová a zrazu propaguje očkovanie? Prečo sa na materstvo pripravuje plným kalendárom aktivít? Budia v ženách elgébeťári falošné hormóny? ((:O)

Vakcína je sloboda, úsmev, zdravie, víťazstvo, súdruhovia.

Niekedy to vyzerá akoby podpísali zmluvu s diablom a ten si teraz prišiel po nich, aby sa mu za jeho služby odplatili a odpracovali svoju časť úlohy.
Alebo ako v jednej časti Jistě, pane ministře! (premiére??) mu jeho dobrodinci vysvetlili, že on nie je nikto, že oni ho dostali tam kde je a nech drží hubu a urobí, čo po ňom chcú páníčkovia a sponzori. Kto videl ruský seriál Spiaci agenti (Spjaščije), ten si dokáže predstaviť mnohé. Všade sa hrá vabank a všetko smeruje k celosvetovému stretu dobra a zla, ktorých príklady sme videli vo viacerých kinohitoch. Ale kto patrí k dobrým, kto k zlým? Ako je možné, že aj keď si každý človek praje žiť v mieri, aby na svete nebol hlad, choroby, nešťastie, nespravodlivosť, tak sa bojuje a umiera v celej našej histórii a jedinec sa vie rozhádať s manželkou, deťmi, s otcom, susedom, kolegom …

Seriál Spiaci agenti.

Dobrý seriál nakukujúci do dnešných hybridných vojen.

Pridaj komentár

Design a site like this with WordPress.com
Začíname