Tak nám začala vojna, paní Müllerová! War um? (doplnené – updated)

Dejiny vykročili blbou nohou. To večné hecovanie, chrastenie zbraňami a neschopnosťou vyjednávať pokračujú očividne tou najhoršou cestou. Uvidíme reakcie, a či to nie je trebárs dohodnuté. Odtiaľ – potiaľ. Ako sa tu vo Švájci väčšinou v negatívnom zmysle používa obrat “er muss seinen Senf dazugeben”, aj ja k tomu pridám svoju horčicu.

Až dosť neskoro sa mi do vedomia vplýžil pocit, že sledujem plošný nálet médií na Putina. Niekedy dosť prekrútené, ale skoro všade jednotné správy, ako zakázal homosexualitu, poslal extrémistky z Pussy Riot na Sibír, nechal zabiť novinárov, demonštrantov, Majdan, … až zrazu zostrelil civilné lietadlo!!!

A s dez/informáciami sa to rozbehlo naplno. Už skoro nikto nevie, čo je pravé, čo zfalšované; na sieti človek rýchlo strávi noc až po uši zapletený do stoviek odkazov a videí. Aspoň som sa znovu započúval do ruštiny a angličtiny. Vojna vraj začala:  http://liveuamap.com/#

Vrátim sa k lietadlu. Ukrajinci, aj Obama okamžite vyhlásili, že MH17 Malaysia Airlines, s 298 pasažiermi včetne posádky zostrelili separatisti protilietadlovým systémom BUK. Nikto neprežil. Rusi na konferencii otázkami nepriamo ukázali na BUK, natočený Ukrajincami a použitý ako dôkaz BUK-ov na území okolo zostrelu MH17. Ukázali presné miesto natočených záberov a že vtedy to územie mala pod kontrolou Ukrajinská armáda. Vraj CIA analytici vypustili, že majú fotku toho BUKu s rozšantenou posádkou s fľašami, v uniformách podobných tým Ukrajinskej armády. Ukrajinci zverejnili rozhovor dvoch separatistov hovoriacich o zostrelenom lietadle. Rusi ukázali, že to je zostrihaný hovor. A začne to byť zložitejšie. Tuším Strelkov, šéfík separatistov, sa na Facebooku vystatoval, že zostrelili lietadlo. Ani už neviem, či vyvrátili, že to nie sú jeho stránky. Zaujímavá tam bola len poznámka, že mrtvoly nevyzerali čerstvé. Ale to by sme sa zase dostali k skoro totožnému lietadlu MH370 Malaysia Airlines, ktorý zmizol v marci (asi) v Indickom oceáne s 239 nezvestnými. Tam nechceme. Aj keď v tomto duchu je aj počudovanie jedného staršieho pána, že 2 obete, ktorých pasy ukázali do kamery, sú obe prihlásené na Facebooku od 20./21. apríla a odvtedy žiadny pohyb na stránkách.

Komplikuje to výpoveď ruského odborníka na BUK-y, že BUK v žiadnom prípade lietadlo nezostrelil, lebo raketa si lietadlo nájde, vybuchne nad ním a zasype ho črepinami. Lenže MH17 bolo zasiahnuté zdola a zboku. Aj druhý rozpráva zaujímavo, kým moderátor sa politike radšej vyhýba.

Na jednej strane u pilota rozstrieľaný otvor, ktorý asi v natlakovanej kabíne spôsobil “explóziu”. Detailnú fotkukomentovali mnohí, aj jeden z prvých oficiálnych na mieste, diplomat z OSCE, priestrely z jednej, aj druhej strany kabíny. O velikosti mexického dolaru. Teória je, že minimálne jedna stíhačka trafila raketou vzduch – vzduch krídlo lietadla a keď padalo, tak naletela k boku kabíny. A druhá, ktorá sa zjavila neskôr, alebo tá istá stíhačka aj z druhej strany. Mne prišlo čudné aj video s tým opoľčencom, ktorý zdvihne z trosiek kus ocele (môže byť od KGB) a na kameramanovu otázku (čas 0:52) povie, že náboj, pulja, a to ďalej nerozumiem. Prosím odborníkov o komentár (Odborníci povedali, že ide o záber predošlého zostrelu stíhačky SU-25 namiešané do správy o MH17). Lietadlo podľa niektorých dopadlo skoro vodorovne a v kuse.

Prvý svedkovia (mohli byť aj babičky z KGB) videli minimálne jednu stíhačku, ktorú mali na radare aj Rusi. V tom čase leteli na blízku lietadlá SIA351 Singapore Airlines a AIC113 Indian Airlines. Nikto nevidel dym rakety zem – vzduch a ani nezaznamenali elektromagnetické žiarenie po výbuchu. Neviem posúdiť. O Španielovi sa mlčí a už sa nikto na nič nepýta. Raz bol v TV rozostrený a jeho podoba vyšla okamžite najavo. (Možno ani nikdy nebol a je to práca KGB) Radarové záznamy aj pásky hovorov s vežou a medzi pilotmi, zmizli. Mlčí sa aj o masakry v Odese. (Tiež možnosť organizácie KGB) O ostreľovačoch v Kyjeve. Tiež. Alebo Mossad. Alebo. Ďaľšia správa, asi dva dni po tragédií, že separatisti zostrelili 2 stíhačky, mi prišla skôr ako vyrobený dôkaz, že separatisti majú BUK-y. “Jedno nám neuveria, obetujeme dve. Ale piloti nech sa včas katapultujú!” A kto už bude popierať, že “zostrelil” dve stíhačky. O týždeň stále žiadne dôkazy, tak poslali MIG29, pilot sa stihol katapultovať 🙂 Toto samozrejme ironizujem ja. Ten manipulatívny kobercový nálet médií na mne začal zanechávať stopy. Okrádajú obete, dokonca o plyšiakov, telefonujú s ich telefónmi, berú im kreditky, nikoho tam nepustia, zrazu rodičia jednej obete vyfotený na mieste nešťastia, nestarajú sa o mŕtvoly, vagóny nie sú chladené, zametajú stopy, nevydajú čiernu skrinku, rakúsky reportér sa pýta, prečo sem idú OSZE pozorovatelia, keď sú to len diplomati, prečo neprídu forenzici a špecialisti na havárie. Na niektoré miesta by sa nedostali, lebo sú tam občasné prestrelky, Ukrajinská armáda obstreľuje mestá a nevyzerá to na vôľu pustiť vyšetrovateľov na územie dopadu. Komunikácia s médiami a predkladanie dôkazov sa Rusom darí lepšie. Hovorkyňa americkej vlády je taká sympatická osoba, že oproti rozvážnym a vecne komunikujúcim profíkom nemá šancu. A You Tube. Sú tam zaujímavé videá. Napr. so zostreleným vrtulníkom. Alebo tento výsmech.

Bojujú tam všetky možné národnosti, batalióny, armády, aj súkromníci. Zbrane dodávajú tiež všetci. Vôbec nechápem to trapné “humanitárne” zdržovanie a karikatúry na pomocný konvoj, horšie ako bulvárny Blesk. Hlavne mohli pred zrakmi celého sveta zameraných na kontrolu konvoja o 20 km ďalej presťahovať polku Ruska na Ukrajinu. Hranice boli celý čas priepustné, tá kampaň bola pod všetku úroveň a aktívne sa jej zúčastnili všetky dôležité médiá. Až som sa tej jednotnej fronty zľakol. Všetci vedia, že Rusi podporujú separatistov zbraňami aj vojakmi, že to bol Putinov plán ako rozbúrať Ukrajinu (Európu) a potom ju pripojiť k Rusku, lebo od 90-tych rokov Putin nemôže kľudne spinkať, vyučený v KGB automaticky obetuje Ukrajincov pre slávu a návrat Sovietskeho zväzu. Základný motív médií už nie je nezávislé spravodajstvo, ale manipulácia, propaganda a hecovanie. Väčšinou bez dôkazov, ale s jasným vinníkom. Neveríte? Tak si aspoň zapáľte Putina. Podľa hviezd očakávali Putina tohto roku ťažké straty, alebo radikálna obnova, ktoré môže na svojom tróne prežiť aj napriek zraneniam z bojov 🙂

Kto chce a má čas, môže u mňa na YT kanáli stráviť noc, mnohé videá z YT už vymazali.

Pridaj komentár

Design a site like this with WordPress.com
Začíname